"איזונים בתנועה עם המבט קדימה"

ראיון קצר עם עופר נבט ממעלה צביה שהתפרסם בגליון אפריל 2013 של המקומון של משגב- "א-לה גוש" המספר על הפעילות המיוחדת שהוא מקדם בשנים האחרונות.

עופר נבט ממעלה צביה - מוביל יוזמות חברתיות ואופני שטח

 

הראיון המלא:

"איזונים בתנועה עם המבט קדימה"

עופר נבט ממעלה צביה - עם נערים ברכיבת שטח

 

עופר נבט, בן 56, גר במעלה צביה שבמשגב, עם זוגתו לי, מנהלת בביה"ס "תבנית החינוך המוזהב". אב לשתי בנות תם בת 24 (גרה בירושלים) והילה בת 18 (מסיימת י"ב בעל יסודי משגב).

 

לישוב שאתה גר בו יש שם של מקום מיוחד. למה?  מעלה צביה הוא ישוב של אנשים שרוצים לעשות טוב, לשפר את עצמם וסביבתם, ומוכנים גם להקדיש לזה תשומת לב, זמן ומחשבה. זה מאד קורן ומורגש, לכל מי שמבקר במקום.

אופניים, ממתי ? מגיל 3, כולל פירוקים ותיקונים. אהבה מחודשת מזה כ-8 שנים,  ברכיבת שטח שהובילה גם להדרכה ולעבודה עם ילדים. האופניים הם התירוץ.

אופני שטח או אופני כביש ? רק שטח. רכיבת כביש מסוכנת מדי לטעמי.

האם יש לך עוד תחומי עניין? פילוסופיה ואמונה, נגינה בכלי נשיפה (מנגן בתזמורת "ביג בנד משגב"), פעיל בישוב בו אני  גר, עובד עם נוער בסיכון ובעלי צרכים מיוחדים, חשמל ותאורה דקורטיבית.

האם הם משתלבים עם הרכיבה ? כן, אחד הדברים האהובים עלי הוא נגינה בטבע עם ההד החוזר מהצוקים.

ומחשבות פילוסופיות, מה עושים איתן במהלך הרכיבה?אתה עוצר מדי פעם לכתוב מחשבה כדי שלא תעלם ?  מתמלאים בכח ובהשראה, משתמשים בהן אחר כך כדי לעזור לחניכים לראות עוד צדדים של החיים.

מהו מקום הרכיבה הכי יפה שהיית בו עד כה ? אני אוהב את התשובה של אלתרמן מפיו של גדליה רבע-איש:    "ואנוכי אומר אדון - כל המקומות יפים הם,  עולמו של אל עליון וכל בניו אחים הם".
אנחנו חיים באיזור מדהים במיוחד, וחלק חשוב מהעבודה שלי הוא לדאוג שיהיו בו עוד שבילים ועוד חיבורים בין אנשים והטבע.

כמה רחוק רכבת ? ברכיבת שטח לא מודדים מרחקים. קילומטר בדרך חלקה לא דומה לקילומטר בעליה בדרך חתחתים. מדברים יותר על שעות רכיבה, וגם בזה שעה של בוקר לא דומה לשעה של צהריים.   

איך מנווטים תוך כדי רכיבה על אופניים ? כמו כל נווט אחר. ואם צריך עוצרים לרגע להסתכל במפה.

מה החלום שלך?  החלום המקצועי שלי הוא לראות את "כרמיאל רוכבת" הופכת מסיסמה למציאות. כולל תחבורה, נתיבי אופניים יעודיים בעיר, עוד שבילים בטבע המדהים הסובב אותה והרבה ספורטאים.

והחלום הלא מקצועי ?  לצאת לשנה של שרות בארץ אחרת בעולם.

כמה פעמים בשבוע צריך לרכב כדי להיכנס לכושר ? למשך כמה זמן ? כדי לשמור על כושר צריך רכיבת אימון של שעה וחצי עד שעתיים, לפחות פעמיים בשבוע. כדי לשפר כושר צריך יותר מזה.

מהי התכונה הדומיננטית שהופכת אותך לרוכב מוצלח? נחישות והתמדה בשילוב עם זהירות.

איזה תכונה או יכולת היית רוצה ואתה מרגיש שחסרה לך ? היכולת להגיד לא.

מה זה אומר להיות "המומחה מספר אחד ללימוד רכיבה – לכל גיל" ?העבודה עם הרבה אנשים בכל הגילאים, חלקם בעלי צרכים מיוחדים, הובילה אותי ליצור שיטה ייחודית המאפשרת הצלחה בטוחה בלימוד הרכיבה, לרוב בתוך שניים עד שלושה שיעורים.פיתחתי סוג של הקשבה והתבוננות שמאפשרות לי לגלות מה עוצר כל אחד ואיך לאפשר לו או לה להתקדם ולהתגבר בצורה הבטוחה והחלקה ביותר.

מה המוטיבציה שלך ? אני מאמין שלכל אדם מגיע להתחבר אל עצמו, אל יכולותיו ואיכויותיו. ועבור הרבה אנשים זה קורה יותר כשהם נחשפים לתנועה ולטבע. זה עובד טוב עבור ילדים ומבוגרים, חולים ובריאים, מצטיינים וכאלה שצריכים עזרה כדי להסתדר, וזאת זכות גדולה עבורי לעזור לאנשים בתהליך הזה.

 

עופר מרכז את פעילות האופניים בכרמיאל. לפני כ-4 שנים הקים יחד עם עמותת פרחי כרמיאל מועדון אופניים ושם לו למטרה לקדם את ענף האופניים בכרמיאל. "שותפות ביחד"  נרתמה לעזור בתמיכה בעידוד ובמימון, וגם עתה קיים קשר הדוק בין "שותפות ביחד" לכל תחום האופניים בעיר. השותפות סייעה במימון פרוייקטים כמו רכיבה-ו' – לימוד רכיבת אופניים לכיתות ו' (מי שעדיין לא יודעים לרכוב, ויש בכרמיאל הרבה כאלה), וכן בקיום אירועים אופניים עממיים בעיר ורכישת אופניים מיוחדים לנכים. בזכות האמון שנתנה השותפות נרתמו לעשייה גם עיריית כרמיאל ועוד גופים רבים כמו קק"ל, משרד התיירות, והרשות לבטיחות בדרכים.